Business case

The Hague & Partners

Toen The Hague & partners hun eigen kernwaarden onder de loep nam  zagen ze dat er behoefte was aan meer eigen verantwoordelijkheid, zelfsturendheid en vaker ruimte  durven pakken binnen de organisatie.
Ook de behoefte aan agile werken kwam naar voren. Deze kernwaarden en een agile manier van werken vraagt om een andere evaluatiemomenten en organisatieopzet.  Dankzij de samenwerking met GrowQu worden de kernwaarden en de nieuwe werkwijze helemaal geïntegreerd in de organisatie!

Op weg naar een ontwikkelcultuur

The Hague and Partners is een marketing en acquisitie organisatie voor de gemeente Den Haag. Ze werken aan het promoten van de stad bij toeristen maar ook bijvoorbeeld aan bedrijven en congressen aantrekken om zo de werkgelegenheid te bevorderen voor de inwoners van Den Haag. Een organisatie die me veel partijen samenwerkt en veel verschillende teams heeft. Al deze teams anders laten werken is een lastige opgave. Om hiermee te helpen werd GrowQu ingeschakeld.

Om de verandering te realiseren heeft GrowQu verschillende afdelingen, HR, financien en ICT geholpen om de ontwikkelcultuur vorm te geven.  Daar kan veel bij komen kijken, denk bijvoorbeeld aan een nieuw beloningssysteem opzetten gebaseerd op huidige en nieuwe KPI’s.  GrowQu heeft werknemers ondersteund in het vinden van hun ontwikkelpunten en bewustwording gecreëerd over hun eigen groeimindset. Om een echte gedragsverandering te realiseren zijn leidinggevende en managers getraind in het geven van goede feedback en hebben ze handvatten gekregen die ze in kunnen zetten als ontwikkelcoach.

Sturen op kernwaarden

Het leerproces wordt ondersteund met de feedback-tool van TruQu. Door de kennis die is opgedaan in de introductie sessies van GrowQu te gebruiken in combinatie met de tool van TruQu is het makkelijk om elkaar aan te spreken. Zo hebben werknemers inderdaad meer verantwoordelijkheid, zelfsturendheid en kunnen ze ruimte pakken wanneer nodig. Voor de één is het makkelijker dan voor de ander om zo’n nieuwe cyclus in te stappen, maar samen zorgen we voor de beweging die nodig is.

The Haque & Partners is bezig om deze nieuwe mindset ook te implementeren in hun onboardings-traject. Ze hebben namelijk scherp dat je, zeker bij binnenkomst, de werknemers de vaardigheden en de gedachtelijn aan wilt rijken. Door middel van interne workshops willen ze de innovatieve en vernieuwende beweging in het bedrijf gaande houden.

Je eigen succesverhaal?

Wil jij ook een performance cyclus die werknemers ondersteunt en de organisatie helpt groeien? We gaan graag met je in gesprek om te achterhalen welke trainingen en sessies bij jouw organisatie passen! Daarnaast kunnen wij ook advies en begeleiding bieden om de nieuwe performance cyclus zo optimaal mogelijk in te zetten.

Contact