Business case

Leaseweb

Hostingprovider Leaseweb maakt het internet toegankelijk en beschikbaar voor iedereen door klanten kostenefficiënte hosting oplossingen aan te bieden. Inmiddels is Leaseweb uitgegroeid tot een grote organisatie met kantoren over de hele wereld.  Betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid zijn hun speerpunten. Om de feedbackcultuur verder vorm te geven, besloten zij om aan de slag te gaan met GrowQu in combinatie met  TruQu.

Frisse blik voor verbeterde performance cyclus

GrowQu heeft Leaseweb geholpen door hun performance cyclus onder de loep te nemen. GrowQu heeft ervoor gezorgd  dat de organisatie met een frisse blik keek naar hun eigen implementatieproces van de nieuwe cyclus. Zo waren ze in staat  om verbeteringen toe te passen en de feedbackcultuur nog sterker onderdeel te laten worden van de dagelijkse realiteit.

Medewerkers van Leaseweb vroegen om een feedback tool waarmee ze continu inzicht hebben in hun eigen leerproces. TruQu was de perfecte partner hiervoor. Met deze tool kunnen medewerkers plaats- en tijdsonafhankelijk elkaar feedback geven en complimenten uitdelen.

"Feedback is een krachtig instrument. Mensen doen sneller inzichten op, gaan daar weer mee aan de slag en zo versterk en versnel je weer je eigen groei en ontwikkeling"

Richard HamakerSenior HR Business Partner - Leaseplan

Aan de slag

Feedback geven en in de groeimindset groeien moet je veel doen en ervaren. Door de combinatie van de inzet van GrowQu en de digitale tool van TruQu werd het leren en feedback geven een wezenlijk onderdeel van hun cultuur en ontwikkelproces. Zo leerden de managers van Leaseplan ook op een nieuwe manier met beoordelings- en eindejaarsgesprekken om gaan. Traditioneel kosten dit soort gesprekken veel tijd en worden er belangrijke mijlpalen of successen van de medewerker niet meegenomen. Dit kan leiden tot frustratie bij zowel de medewerkers als bij de manager. Dankzij GrowQu en Truqu is het mogelijk om, bijvoorbeeld maandelijks, veel effectievere en stimulerende feedback momenten te creëren.

“Leren en feedback geven is een wezenlijk onderdeel van je cultuur en ontwikkelproces. Elkaar ondersteunen en helpen zou de basis moeten zijn van samenwerken op een professioneel niveau.”

Enorme winst

Door zo cyclisch te werken heb je onder andere de voorbereidingen voor een groter gesprek al gehad en blijven belangrijke gebeurtenissen niet onbesproken. Werknemers worden zo beter gestimuleerd en gemotiveerd om aan persoonlijke doelen te werken die bijdragen aan de organisatie. Op deze manier blijft iedereen bezig met groeien en voelen werknemers zich meer gewaardeerd.Dit zorgt voor een enorme positieve verandering in de bedrijfscultuur maar ook meer specifiek voor een enorme winst op gebied van Employee Experience.

Je eigen succesverhaal?

Wil jij ook een performance cyclus die werknemers ondersteunt en de organisatie helpt groeien? We gaan graag met je in gesprek om te achterhalen welke trainingen en sessies bij jouw organisatie passen! Daarnaast kunnen wij ook advies en begeleiding bieden om de nieuwe performance cyclus zo optimaal mogelijk in te zetten.

Contact